Nagy csomag házhozszállítás & logisztika
English

A házhozszállítás rövid története

Nagyon népszerű kifejezés manapság a házhozszállítás, pedig nem mai keletű kifejezés, az viszont vitathatatlan, hogy az igény egyre nagyobb rá napjainkban – miért? Talán a kényelmünk és a hatékonyabb időbeosztásunk miatt.

Én még az X generációhoz sorolom magam, de már az én időmben sem volt idegen a kifejezés. A tüzépről a sódert, cementet már akkor is házhoz hozták az IFÁK, Roburok, Barkasok, vagy ha valakinek nem volt vonóhorga a személygépkocsiján, akkor megkérte valamelyik tehertaxist, hogy a Domusból szállítsák házhoz a bútorait.

De korábbra is visszamehetünk – gondoljunk csak az újságra, vagy a tejes emberre, aki minden reggel hozta a teli tejesüvegeket, és vitte az üreset – született is belőle egy logisztikai fogalom a „milkrun”. Ha rákeresünk az interneten az angol kifejezésre „history of home delivery” akkor kapunk egy pár találatot – de a legszimpatikusabb talán az a cikk, ami az első bizonyított étel házhozszállítást írja le. A cikk szerint Az első feljegyzett ételszállításra az olaszországi Nápolyban került sor 1889-ben. I. Umberto király és Savoyai Margherita királyné Nápolyban tartózkodott, amikor meg akarták kóstolni a nép ételeit: a híres pizzakészítő, Rafaele Esposito finom pizzáit, így hát házhoz vitte nekik a mester.

Közben a technika, a kommunikáció fejlődése okán, a mindennapjaink is gyorsabbá váltak, egyre kevesebb időnk maradt bizonyos feladatokra, ami marad, azt igyekszünk tartalmasan eltölteni családunkkal, szeretteinkkel, vagy éppen a hobbinknak élve.

A jelenlegi gazdaság hajtóereje a fogyasztás pedig a minden napjaink részévé vált, holott igen időigényes tevékenység. Mivel az ember okos, ezért ezen is szeretne időt megtakarítani és a technikát a szolgálatába állítani – valószínűleg ez is közrejátszhatott az e kereskedelem fejlődésében, a házhozszállítás iránti igény exponenciális növekedésében

Gondoljunk csak bele, mihez is kezdenénk a webáruházak, ételrendelő honlapok, az ár-összehasonlító, a tesztelő oldalak, és ezeket az otthonunkba szállító futárszolgálatok, szállító cégek nélkül?

Valószínűleg visszamennénk egy jó 15-20 évet az időben.

Míg mi X és a korábbi generációk szülötteinek ez csak kellemetlenség lenne, a későbbi generációk lehet el sem tudnánk képzelni minden napjaikat nélkülük – valljuk be, azért jó és kényelmes dolog ez.

Az oldalt készítette Mérei Tamás
Gyakori kérdések a kiszállítással kapcsolatban
Mikor kapom meg a csomagom?

Csomagjának éppen aktuális állapotát a nyomkövetési oldalunkon, a csomagjának követési számának megadásával tudja lekérni. Illetve minden a csomag státuszával kapcsolatos emailben megkapja a nyomkövetéshez szükséges hivatkozást, amire kattintva a kért oldal a csomagállapottal betöltődik.

Csomagjának kézbesítéséről minden esetben emailes, és SMS értesítést kap a szállítást megelőző nap. Amennyiben rugalmas szállítási módon vásárolt, a kiszállítás napját és egy egész napos intervallumot adunk meg. Amennyiben időkapus kiszállítás választott, abban az esetben a kiszállítás napját és az időkaput adjuk meg.

Behozzák e a csomagom az épületbe/emeltre?

Amennyiben rendelését behordási szolgáltatással kérte, úgy az ingatlanon belül egy helyiséget megjelölhet a szállítóknak, ahová a rendelést kézbesítik – FIGYELEM az adott helyiség baleset és károkozás mentesen megközelíthető kell legyen – amennyiben személyi sérülés, vagy vagyoni kár keletkezésének veszélye áll fent, a futár megtagadhatja a behordást az ingatlanon belülre.

Amennyiben nem behordási szolgáltatással rendelte meg a szállítást, a csomag átadásának helye az ingatlant záró, első zárható ajtó előtti tér = társasháznál a lépcsőházat záró ajtó, kertes háznál a kapu.

Kérhetem e más címre a csomagom?

Csomagjának szállítási címét módosíthatja, de csak a szállítást megelőzően 48 órán túl. A szállítást megelőző napon településen belül van mód és lehetőség címet módosítani – ezt kérheti a futártól is. FONTOS, hogy címmódosítási kérelmet csakis írásban fogadunk el, amit kérjük az ugyfelszolgalat@carryall.hu-ra legyen szíves címezni a csomag követési kódjának megadásával.

Kérhetem e másik időpontra a csomagom?

Amennyiben időkapus kiszállítási módot kért, úgy abban az esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot Feladóval – Megbízónk az Ön kérése, és az Ő rendelkezésre álló lehetőségei szerint fogja módosítani a szállítás napját, idejét.

Amennyiben nem időkapus kiszállítási módon vásárolt, abban az esetben csak a szállítást megelőzően 48 órán túl van lehetősége jelezni a módosítási kérelmét. Kérjük vegye figyelembe, hogy rugalmas szállításnál nem áll módunkban adott napra, és időszakra kiszállítást tervezni.

Hogyan tudok az ügyfélszolgálattal kapcsoltba lépni?

Ügyfélszolgálatunk munkanapokon 08:30-16:30 között érhető el. Kérjük vegye figyelembe, hogy a telefonon telefonos ügyfélszolgálatunk leterhelt, így kérjük annak írásos formában történő megkeresését.

Tudok e futárral egyeztetni?

A kiszállító kolléga telefonszáma a szállítást megelőző napon kerül Önnek megküldésre a szállítási napot és időt tartalmazó email üzenetben. KÉRJÜK, hogy a kollégát csak szállítás napján keressék, előző nap nem érdemes hívni, hiszen nem fog tudni választ adni a felmerült kérdésekre.

Át tudom e venni a csomagom személyesen?

Igen, viszont csak előzetes, ügyfélszolgálatunkkal/megbízónkkal történő egyeztetés alapján – amit kérünk írásban jelezni az ugyfelszolgalat@carryall.hu címre.

Az értesítőben az áll, hogy szombaton, vagy vasárnap is szállítanak -ez igaz?

Cégünk szombaton és vasárnap is szállít – így az értesítőben megküldött hétvégi kézbesítésről szóló üzenet pontos.

Hogyan tudom kifizetni a csomagomat?

Futárjainknál készpénzben, és bankkártyával is fizethet – kérjük amennyiben módja van rá a kártyás fizetést részesítse előnyben. Amennyiben készpénzben fizet – kérjük készítse elő a pontos összeget meggyorsítva az átadás-átvétel folyamatát.

Megbontható a a rendelés csomagolása átvételkor?

A csomagok átadása az rendelés digitális aláírása és az utánvét összeg kifizetése (amennyiben utánvétes) után történik. Azt megelőzően a küldemény nem kerülhet kibontásra. Az átvételi elismervényen a sértetlen csomagolást és a darabszám szerinti megfelelősséget igazoltatjuk le, valamint tartalmazza a kifizetett utánvét összegét is. Amennyiben a csomagoláson külsérelmi nyom található, azt a futár jelenlétében jegyzőkönyvezni szükséges – akár digitális formában a futárnál lévő készüléken.

Nem azt kaptam, amit szerettem volna rendelni

Amennyiben nem azt a terméket adták fel Önnek, amit rendelt, kérjük észrevételét a Feladónak jelezze. Cégünk a rendelések szállításáért felelős, annak beltartalma nem a mi kompetenciánk.

English